hoe maak ik mijn ex weer verliefd

Hoe Maak Ik Mijn Ex Weer Verliefd? De 15 Beste Technieken

Liefde is soms een mysterie. In het begin van je relatie ben je heerlijk verliefd. Jij en je partner gaan er helemaal in op. Elke dag lijkt het net alsof je op een roze wolk zit.

Je hebt verwachtingen naar elkaar, en dan opeens gaat het mis. Je partner zegt 'mijn gevoelens zijn weg. Ik ben niet meer verliefd'. Je partner wordt uiteindelijk je ex. Het eerste wat je je dan afvraagt is 'hoe maak ik mijn ex weer verliefd, want ik wil mijn relatie terug'.

Je kan je opeens ook zo kwetsbaar voelen en hard geconfronteerd worden met die realiteit. Die realiteit zeg dan dat het over is. Je partner is opeens je ex geworden en niet meer verliefd op je. Het is als het ware ook een confrontatie met jezelf.

Je denkt ‘dat kan niet’. Je had immers een heel ander beeld van je relatie. Je vraagt je af waar de gevoelens van verliefdheid zijn gebleven die eerst zo intens en vurig waren?

hoe maak ik mijn ex weer verliefd

Relaties gaan vaak stuk omdat beide partners in een sleur zijn geraakt. Eigenlijk weet je dat dat gevaar bestaat. Maar je dacht 'zo zal het met ons zeker niet gaan'

Maar toch, nu realiseer je je dat verliefdheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Dat de gevoelens van verliefdheid van je partner ook niet zomaar vanzelfsprekend zijn.

Daar heb je iets voor gedaan. Misschien ben je je er ook niet zo van bewust maar je hebt je in het begin van de relatie consequent op een bepaalde manier gedragen. 

Dat gedrag was aantrekkelijk voor je ex. Je was zo interessant voor hem/haar dat het vlindergevoel in de buik overweldigend was.

Jij zorgde er steeds voor dat die vlinders continu konden rondfladderen, maar nu lijken ze te zijn verdwenen. Het eerste wat je voelt is vreselijke spijt. Je realiseert je dat je vergeten was de verliefdheid die je ex voor je voelde te onderhouden.


Hoe Kan Ik Mijn Ex Weer Verliefd Op Me Maken

Het eerste advies die we je kunnen geven is bij jezelf na te gaan wat jij de laatste tijd anders bent gaan goed. We noemen daarn ook de vervolstappen. Je maakt met deze technieken de grootste kans dat je ex weer verliefd op je wordt.

Tip 1: Ga na wat je anders bent gaan doen

Het kan zijn dat je niet voldoende aandacht hebt geschonken aan je ex. Aandacht schenken vraagt energie.

Het betekent dat je je eigen belangen even opzij moet schuiven. Misschien dacht je dat je al zoveel aandacht aan je ex schonk tijdens de relatie, dat hij/zij daar nog langere tijd op kan teren.

Mannen zijn bijvoorbeeld geneigd om zich volop te storten op hun carrière.

Ze zijn bang dat hun partner te kort komt. Ze willen graag concreet bewijs leveren dat ze wel degelijk begaan zijn met het welzijn van hun partner.

Echter beseffen ze zich vaak niet dat dat het niet is waar een vrouw op zit te wachten.

Vrouwen zijn al gauw geneigd om te klagen over de kleine dingen. In plaats van dat ze hun frustraties uiten op respectvolle manier, klinkt ergernis door hun stem.

Mannen halen hier hun schouders voor op, ze denken ‘Heb je dat vrouwengeklaag weer. Het zal allemaal wel over gaan’

Het is dus heel belangrijk dat je je goed beseft wat je anders bent gaan doen.

Je kan namelijk alleen je doel bereiken als je het startpunt weet.

Als je je ex weer verliefd op je wil laten worden is dat het eerste wat je doet. Je ex is niet voor niks bij je weggegaan.

je vrouwelijkheid ontdekken

Ik zeg niet dat het jouw fout is dat je ex niet meer verliefd op je is.

Jullie zullen ongetwijfeld beiden steken hebben laten vallen. Het heeft ook geen zin om hier een schuldige aan te wijzen.

Ben  je een vrouw? Misschien heb jij je vrouwelijkheid wat laten verslonsen.

Ben je een man? Misschien heb je je gestort in het uitgaansleven met je vrienden en heb je haar verwaarloosd, of ben je in je gameverslaving doorgeschoten, was je altijd moe, en heb je nu spijt.

Op een gegeven moment gaan partners rare dingen doen. Ze realiseren zich vaak niet eens meer dat ze een partner hebben. Ze leven hun eigen leven.

Maar het kan ook zijn dat je je partner steeds meer bent gaan claimen, en dat je dus een teveel aan aandacht hebt gegeven.

vermoeide man

Kortom, verspil je tijd niet, en ga na waarom je ex niet meer verliefd is.

Het kan natuurlijk ook zijn dat jij het hebt uitgemaakt. als je geluk hebt is je ex dan nog wel verliefd op je, maar doet hij/zij net alsof dat niet meer zo is. In dit artikel lees je wat je in dat geval kunt doen:


Tip 2: Span je lichamelijk in!

Je bent nu zo druk bezig in je hoofd met de vraag ‘hoe kan ik mijn ex weer verliefd op me laten worden’, maar je gaat compleet voorbij aan het belang van lichamelijke inspanning.

Ik zeg niet dat je dagelijks 3 km moet gaan hardrennen, maar als je iedere dag een stevige wandeling maakt, zul je zien hoe goed je je zult voelen.

lichamelijke activiteit

Je zult je minder ‘zielig voelen’, mentaal sterker. Je zult je zo goed gaan voelen dat je je opeens beseft ‘goh, waar klaag ik eigenlijk over’. Ik kan nog dankbaar zijn voor het feit dat:

 • check
  Ik iedere dag goed te eten heb
 • check
  ik nog steeds gezond ben
 • check
  ik een leuke baan en collega's heb
 • check
  ik lieve mensen om me heen heb die van me houden

Je staat er niet bij stil dat je ook nog eens lichaam hebt waar je goed voor moet zorgen. Immers lichaam en geest zijn één.

Dat doet me direct ook denken aan de mogelijkheid dat je jezelf misschien wel verwaarloosd hebt. Anders gezegd: je bent in de ogen van je ex minder aantrekkelijk geworden waardoor de gevoelens van verliefdheid zijn afgenomen.

Ga er dus wat aan doen als dat het geval is! Wist je overigens dat we sneller verliefd worden als iemand er gezond en stralend uit ziet? Je ex kan uiteraard niet verliefd op je worden als je met dikke wallen onder je ogen, of als je er slonzig bijloopt.

Ben je wat kilootjes aangekomen? Wat let je om er wat aan te doen?

Zeg eens eerlijk. Stel dat jij het zou hebben uitgemaakt en je ex zou je weer terug willen veroveren. Zou jij je dan snel aangetrokken voelen als je ex er slecht uit zag? Natuurlijk niet


Tip 3: Let op je kleding

Als je je ex nu echt wilt verrassen, kijk dan nog eens goed naar je eigen stijl van kleden. Past het nog wel bij je? Zou je misschien eens kunnen kiezen voor een andere stijl?

Je ex is zo gewend je te zien in een bepaalde outfit, dus laat je ex versteld staan over jouw nieuwe look.

Als je een vrouw bent, en je bent doorgaans sportief gekleed, overweeg dan eens om er wat meer vrouwelijker uit te zien door bijvoorbeeld rokken te dragen. Kijk eens kritisch naar je schoenen. Hoe zien die er uit?


Ben je een man en is je ex gewend je altijd in een spijkerbroek te zien? Probeer eens een kostuum. Je kunt er ontzettend sexy uitzien in een kostuum.


Tip 4: Amuseer je vooral

Zoals ik net als zei gaat het je niet helpen om verdrietig in een hoekje te gaan zitten kniezen. Beter is om jezelf zoveel mogelijk te vermaken. Ga dus uit met je vrienden en doe leuke dingen samen. Ook daarmee word je al veel aantrekkelijker.

Als jouw leven er leuker uitziet dan die van je ex, word je sowieso al aantrekkelijker.

Pas echter op voor overmatig drankgebruik. Ten eerste ga je er niet beter uitzien. Het is mogelijk dat je ex zal denken “zie je wel, hij/zij heeft drank nodig om zijn/haar liefdesverdriet te vergeten. Wat zielig zeg”

Sociaal actief zijn mag, maar schiet er niet in door. Laat zien dat je niet continu met je ex bezig bent.

Pas echter op voor overmatig drankgebruik. Ten eerste ga je er niet beter uitzien. Het is mogelijk dat je ex zal denken “zie je wel, hij/zij heeft drank nodig om zijn/haar liefdesverdriet te vergeten. Wat zielig zeg”


Tip 5: Pak een hobby op of start een studie of cursus

Je wordt sowieso al veel aantrekkelijker als je bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling. Je ex kan weer verliefd op je worden als hij/zij ziet dat je serieus met je toekomst bezig bent.

Ben je nog aan het studeren? Waarom zou je dan niet daarnaast een cursus doen als ontspanning? Iets wat je erg leuk vindt om te doen.

Naast de verzorging van je lichaam, verzorg je dus ook je geest. Je zorgt ervoor dat je geest steeds geprikkeld wordt door nieuwe activiteiten te ondernemen.

Het hoeft echt niet iets ‘groots’ te zijn. Je kunt klein beginnen. Al vraagt het een uurtje per week van je tijd. Je bent dan toch goed bezig. Je ex zal gemakkelijker terug verliefd op je kunnen worden als je investeert in jezelf.


Tip 6: Doe samen spannende dingen

Nee, ik heb het niet over seks. Want als je denkt dat je ex weer verliefd op je kan worden door steeds seks met hem/haar te hebben, dan heb je het mis.

Ik bedoel hier meer de activiteiten die gezonde spanning leveren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er dan stofjes, dopamine genaamd, vrij komen in de hersenen die lijken op de stofjes die ook vrij komen bij gevoelens van verliefdheid.

Activiteiten die die stofjes opwekken zijn bijvoorbeeld dingen doen die je ‘best eng’ vindt om te doen. Waarom niet samen een parachutesprong doen? of een of andere extreme sport?

In ieder geval iets waar je lekker bij kunt gillen en je ex vast kunt pakken als het je teveel wordt.

Wil je meer weten over het effect van verliefdheid op onze hersenen? Je kunt dit engelstalig verslag lezen van een onderzoek van het Harvard Mahoney Neuroscience Institute: 'Love on the Brain'


Tip 7: Alleen als je ex je ex nog niet helemaal is: genieten van seks

Alleen als je merkt dat je partner steeds meer afstand neemt is het hebben van veel seks 1 van de beste manieren om de verliefdheidsgevoelens weer aan te wakkeren.

Waarom is dat dan, vraag je je misschien af?

Ik had het net al over het stofje dopamine. Dat stofje wordt ook wel ‘beloningshormoon’ genoemd. Als je seks hebt komen er nog meer hormonen vrij, zoals oxytocine (zoals bij moeders die net zijn bevallen van een baby).

Oxytocine zorgt ervoor dat er een gevoel van verbondenheid onstaat. Verder is seks ook een manier om het stressniveau te verlagen.


Tip 8: Push & Pull methode

Sommige coaches (de zgn. 'datingcoaches') hebben het over ‘hard-to-get-spelen’ en dat het zo goed werkt om een vrouw aan te trekken.

Ze vergeten echter 1 ding.

Hard-to-get spelen werkt alleen als je toch al aantrekkelijk was voor de persoon op wie je verliefd bent. Als je ex je op dit moment helemaal niet aantrekkelijk vindt werkt het dus niet.

Dus zorg eerst dat je dat weer wordt, en pas dan kun je dat eens uittesten.

De Push & Pull methode werkt eigenlijk net zo, maar het is eigenlijk nog effectiever dan ‘hard-to-get’ spelen.

Bij de P&P methode ben je namelijk de enige keer super aardig, betrokken, vriendelijk, warm, geïnteresseerd (met daarnaast al die andere factoren die je zo aantrekkelijk maken). Zodra je merkt dat je ex wat meer belangstelling begint te tonen, laat je niets meer van je horen. Je brengt je ex als het ware in verwarring.

Het is een beetje als ‘je ex aan het lijntje houden’.
Als je ex je aan het lijntje houdt kun je ook nog eens deze video bekijken:

Maar pas op dat je niet te snel toehapt als je ex meer gevoelens van verliefdheid laat zien dan je aanvankelijk dacht dat mogelijk zou zijn.
Als je niet uitkijkt ben je zo weer beland in de gevaarlijke zone: de zone waarin je ex denkt ‘pfff ze/hij doet zo haar/zijn best voor me…’

Het beste is dus om je ex in verwarring te brengen en hem/haar zo lang mogelijk verward te houden 😉 


Tip 9: Daten met anderen

Je denkt hierbij natuurlijk direct aan: je ex jaloers maken zodat je ex weer verliefd op je wordt.

Jaloezie kan inderdaad soms helpen, maar het hangt er wel van af wat voor type je ex is.

Is je ex zelf ook een onzeker type en gauw jaloers, dan zal deze techniek niet helpen. Is je ex daarentegen juist iemand die nogal zeker is van zichzelf dan kan het opwekken van jaloezie juist wel werken.

Aarzel niet om met anderen te daten als je merkt dat je ex echt ongeïnteresseerd in je is.

Zorg ervoor dat je goed bij je dates en overige vrienden in de smaakt valt want dan zal je ex uiteindelijk ook op zijn/haar bordje krijgen hoe geweldig je eigenlijk bent.

je ex verliefd maken

Tip 10: Maak een leuke reis

Ik heb je net al uitgelegd dat je je ex vooral moet laten zien hoe leuk jouw leven is. Veel leuker dan het leven van je ex.

Boek dus een leuke reis (je kunt bijvoorbeeld een reis boeken bij een reisbureau die gespecialiseerd is in single-reizen), bijvoorbeeld naar een exotisch oord en je plaatst daarvan gave foto’s op je social media accounts,

Heb je een klein budget? Je kunt ook leuke citytrips maken. Er zijn airlines die echt super goedkope aanbiedingen hebben (mijn zusje vloog laatst heen en weer naar Marseille voor € 37,= )

Reizen is ook nog eens leerzaam en verruimt je geest. Je zult je echt veel beter voelen als je weer terug bent!


Tip 11: Stop met stalken

Nogmaals, als je denkt dat je je ex weer verliefd op je kunt laten worden door smeekberichtjes te sturen, sla je de plank volledig mis.

Stalken = emotioneel afhankelijk zijn = ontaantrekkelijk.

Lees ook het volgende artikel nog maar eens (als je klaar bent met deze ;-):

Dat lijkt me duidelijk. Je ex heeft vooral erkenning nodig dat zijn/haar besluit juist was. Je ex is er net na de breuk helemaal niet klaar voor om te zeggen ‘ok laten we het weer proberen’, en al helemaal niet klaar voor om jouw gezeur aan te horen.

Wanneer je je afvraagt hoe kan ik mijn ex weer verliefd op me laten worden, beandruk dan vooral je onafhankelijkheid. Daar hoort claimen zeker niet bij!

je ex stalken

Want zeg nou eens eerlijk: wie vindt klagen nu wel leuk? Jij toch ook niet?

In plaats van te smeken kun je beter lachen met je ex en het hebben over leuke dingen in plaats van het bespreken van jullie problemen.


Tip 12: Benadruk dat je nog meer te doen hebt

Wederom een aantrekkelijkheidsbeginsel. Personen die een drukke agenda hebben worden over het algemeen gezien als ‘aantrekkelijk’.

Als je ex je belt en je vraagt om een afspraakje, hap dan niet meteen toe. Je kunt beter zeggen “eens even kijken of dat past in mijn agenda” en vervolgens “ oh wat jammer nou, ik ben nu net deze vrijdag bezet. Misschien de week erna dan?”

Het signaal dat je hiermee afgeeft is: jij bent niet zo interessant meer voor mij. Ja ik vind het wel leuk om contact met je te hebben, maar ik heb ook nog andere leuke(re) dingen te doen.

Je ex was altijd gewend dat hij/zij op de eerste plaats kwam. Nu jullie niet meer samen zijn zal hij/zij er aan moeten wennen dat dat niet meer zo is (en meestal vinden we dat als mensen niet fijn en zullen we er alles aan doen om dat weer terug te krijgen)

Zodra je merkt dat je ex zoekt naar bevestiging dat hij/zij nog wel in jouw top 3 lijstje komt, is dat alleen maar een goed teken. Laat nooit weten dat dat het geval is!


Tip 13 : Laat er eerst wat tijd overheen gaan

We hebben het hier over afstand nemen, wat in het verlengde ligt van:
de focus leggen op jezelf (dmv sport, studie, reizen etc.). 

geef het tijd

Je focust je op andere zaken dat je ex. Je houdt je dus minder bezig met de vraag: 'hoe krijg ik mijn ex weer verliefd'. Wat je namelijk doet is dit:

 • check
  daten met anderen
 • check
  uitgaan met vrienden
 • check
  reisjes/citytrips maken

Ook is het zo dat er na de breuk altijd eerst wat tijd overheen moet gaan om je te realiseren hoe leuk iets wel niet was. 

Test het zelf maar eens uit. Vraag eens aan iemand: “wat is je beste herinnering”. Die persoon zal diep graven naar alle leuke gebeurtenissen uit het verleden.

Kans 1 op 10 dat hij/zij iets zal noemen wat recentelijk heeft plaatsgevonden.


Tip 14: Zorg dat je lekker ruikt

Mensen zijn erg gevoelig voor geuren. Koop eens een lekker geurtje (vraag advies aan je vrienden) en probeer dat eens uit als je je ex gaat ontmoeten.

Als iemand lekker ruikt willen we natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in de buurt van die persoon blijven.

Zorg er echter wel voor dat je niet teveel van het goede opspuit, want dat weer averechts kunnen werken. Maar het gebruik van parfum werkt vaak heel goed als je je ex weer terug verliefd op je wilt laten worden.


Tip 15: let op je non verbale gedrag


We hebben het in dit artikel veel gehad over wat je het beste kunt doen om je uiterlijk te verbeteren en lichaam en geest in optimale conditie te houden.

Daarnaast vergeten we natuurlijk ook niet het effect van het non verbale gedrag op de ander. Dat effect is  namelijk enorm!

Wist je dat 93% van wat wij laten zien via non verbaal gedrag emotionele betekenis voor ons heeft?

Bovendien, is je non verbale gedrag niet in overeenstemming met je verbale gedrag dan zal je ex niet eens horen wat je zegt.

Je kunt ook nog deze interessante video bekijken waarin dat nog eens goed wordt uitgelegd en nog veel meer (zoals het belang welke kleur je draagt, hoe je erbij zit etc.)

Heb je een afspraakje met je ex? Bekijk dan bovenstaande video van Amanda Custy.

Zorg ervoor dat je niet op het puntje van je stoel gaat zitten, of dat je gaat zitten wiebelen, of nerveus aan je haar zit te plukken.

Daarentegen stap je met een rechte rug op je ex af, sta je gegrond en niet met gebogen knieën. Kortom, je non verbale ontspannen gedrag kan absoluut helpen om je ex weer verliefd op je te laten worden.

non verbaal gedrag

Conclusie op de vraag 'hoe krijg ik mijn ex weer verliefd'

Je weet nu hoe belangrijk het is dat je je mentaal en lichamelijk goed moet voelen om je ex weer verliefd op je te laten worden. Dat het belangrijk is dat je er gezond en stralend uit ziet.

Je ex komt niet terug als je medelijden probeert op te wekken.

Je weet wat je kunt doen om je aantrekkelijkheid te vergroten. Wil je meer weten over hoe je je ex terug kunt krijgen? Ontvang de gratis 'Mijn Ex Terug Training' per video in je mailbox door hier te klikken.

Aarzel ook niet om een reactie achter te laten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}