mijn ex heeft mijn spullen

Mijn ex heeft mijn spullen – 3 oplossingen

“Mijn ex heeft mijn spullen. Zal ik ze gaan halen?” het is een vaak voorkomend probleem na een relatiepreuk dat de ex partner nog over de spullen beschikt.

Het is eigenljk wel een gevoelig punt om je ex te vragen of je die spullen kunt ophalen. Je denkt :”wanneer ik het niet vraag en ik mijn spullen nog bij mijn ex laat, dan kan ik altijd nog hem of haar een keer zien”. Misschien denk je ook wel “zo lang die spullen nog bij mijn ex blijven liggen, zal hij/zij nog aan me blijven denken”

En dan opeens twijfel je weer en weet je niet wat verstandig is. In dit artikel geven we je 3 oplossingen over de vraag ‘hoe kan ik mijn ex vragen mijn spullen terug te geven ?’

Oplossing 1 : je haalt diep adem en je vertelt je ex wat je plannen zijn

Je ex kan je echt niets verwijten als je zegt dat je je spullen wilt ophalen. Zorg er in ieder geval voor dat je conflicten uit de weg gaat. Leg geen druk op je ex dat hij of zij er op een bepaalde dag moet zijn om jou je spullen terug te geven. Je ex weet ook wel dat er geen haast mee is gemoeid en dat je best nog een paar dagen kunt wachten.

Je kunt je ex bijv. een smsje sturen met “Hoi, denk je dat je thuis bent van de week, want dan kom ik even langs om mijn spullen te halen. Alvast bedankt en nog een fijne dag”

Ga je dan uiteindelijk bij je ex langs, vermijd dan discussies over de verdeling. Vergeet niet dat het lastig is voor je ex om jou je spullen terug te geven ook al heeft hij of zij het uitgemaakt. En het is al helemaal lastig voor je ex als jij het hebt uitgemaakt, want met het weghalen van je spullen is eigenlijk ook definitief het doek van jullie relatie gevallen. Vertel je ex dat het goed met je gaat en maak er geen drama van.

Oplossing 2: mijn ex heeft mijn spullen maar ik laat ze door mijn ex zelf of door iemand anders bezorgen

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing, maar het kan een optie zijn. Vooral als het echt heel moeilijk is om elkaar te zien en er veel spanningen zijn. In dat geval zouden jullie een gemeenschappelijk vriend of vriendin kunnen vragen om je spullen bij je af te leveren.

Zeker als de emoties nog hoog zitten kan dit een uitkomst zijn. Ook kun je je ex vragen om je spullen in een doos te doen en die naar je toe te sturen. Het is echter niet de meest charmante manier, maar als je het echt heel moeilijk vindt om je ex te zien dan kun je dit uitleggen met “ik heb het de komende tijd zo druk en ik heb echt mijn..(naam van het voorwerp) …nodig. Ik zou het heel lief vinden als je die naar me toe kan sturen”

Wanneer je echter besluit om naar het huis van je ex te gaan, waarschuw je ex dan een uurtje van tevoren dat je eraan komt. Dat is wel zo netjes.

Oplossing 3: mijn ex geeft mijn spullen niet terug – schakel een advocaat in

Als je waardevolle spullen nog hebt liggen bij je ex kun je ook een advocaat in schakelen om je spullen veilig te stellen. Want afhankelijk hoe je relatie nu is met je ex (misschien is hij of zij woedend op je en zijn je spullen al door je ex kapot gemaakt…) kun je dit maar zo snel mogelijk regelen. Misschien heb je nog bewijs welke spullen van jou zijn en welke spullen van je ex. Met dat bewijs kun je ook naar de politie gaan en hen om raad vragen.

Zit je in een ingewikkelde situatie, bijv. jullie hadden samen een huis gekocht en nu heeft je ex de sloten veranderd zodat jij er niet meer in kan, en wil je ex je spullen niet meer teruggeven? misschien is het dan wel handig om direct juridische actie te ondernemen. Je kunt dit doen bij verschillende instanties. Maak de zaak niet erger dan het is en probeer alles zo goed mogelijk op te lossen

Mijn ex heeft mijn spullen maar ook mijn huisdier(en)

Het is heel vervelend als je ex nog spullen van je hebt en ze niet terug wilt geven, zeker als jullie niet getrouwd waren, want dan heb je eigenlijk geen poot om op te staan. Als je samen een hond of kat hebt, dan komt er ook nog een emotioneel aspect om de hoek kijken. Wellicht is mediation dan een goede manier om er samen uit te komen.

Je kunt ook terecht bij de rechtswinkel of een advocaat vinden bij jou in de buurt als je wilt weten wat je rechten zijn.

Maar misschien is je relatie nog te redden. Schrijf je sowieso in op deze pagina als je je ex terug wilt winnen. Je ontvangt dan goede tips om weer een goed contact te krijgen met je ex. Van daaruit kunnen jullie wellicht elkaar weer samen vinden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Mijn nam is Erwin ik heb drie jaar geleden mijn vrouw gevonden van mijn leven ik hou heel veel van haar en ik denk dat zij ook zo voor mij voelen,een jaar geledden zijn wij uit elkaar gegaan omdat zij vertelde mij dat zij kan niet meer mij partner zijn en dat ik een goede man ben en dat zij hou heel veel van mij maar kan niet met mij verder in een relatie man zij wil mij wel als vriend blijven,ik heb niet haar aanbod niet aangenomen en wij waren uit elkaar gegaan en we waren vijf maanden uit elkaar gebleven en toen is zij weer kontakt met mij genomen en wij weer bij elkaar gekomen,na zes maanden zegt zij het zelfde tegen mij en zij ging weg toen ik niet thuis was en zij liet een briefje achter voor mij en in het briefje staat Lieve schat,ik hou heel veel van jou maar ik ga met mij zon van je weg omdatt zij kan niet mij partner zijn ik ben een goede man maar niet voor haar zij wil alleen als vrienden blijven zij heeft het geprobeerd maar het ging niet veel succes zij zij ik heb niemand ik wil niemand ik wil alleen met mij zoon leven

    1. Beste Erwin, twijfel dan niet aan jezelf. Als jullie wel van elkaar houden maar zij kan het niet en zij al twee keer heeft besloten weg te gaan, probeer er dan achter te komen waar het probleem precies ligt. Heeft het te maken met haar zoon? Met haarzelf? Veel sterkte en hartelijke groet, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}