komt mijn ex terug

Komt mijn ex terug?

“Michelle, komt mijn ex terug? is het echt mogelijk gezien mijn situatie” Zie hier 1 van de vele vragen waar ik bijna dagelijks mee te maken krijg. Allereerst, wil je je ex terug winnen dan zul je eerst zijn of haar reacties onder de loep moeten nemen teneinde te kunnen bepalen welk gedrag je het beste kunt tonen en hoe je het beste kunt reageren.

Sommige situaties zijn onherroepelijk verloren omdat de pijn al heel lang was ingetreden, lang voordat de breuk plaats vond. Alvorens ik de vraag of het mogelijk is om je ex terug te krijgen kan beantwoorden wil ik graag dat je eerst deze vraag beantwoordt “heb je er alles al aan gedaan om de situatie te herstellen”.

Heb je het idee dat je nog het e.e.a. moet zeggen tegen je ex, je het e.e.a. moet doen om uiteindelijk zijn/haar vergeving te kunnen krijgen, of simpelweg een antwoord op je vragen, dan zul je in actie moeten komen.

Mijn ex wil me niet meer zien. Is mijn kans verkeken?

Je hebt de neiging om je te fixeren op woorden die je pijn hebben gedaan of die je nog steeds pijn doen. Echter, je schiet er niets mee op en je gaat je daardoor voorstellingen maken die helemaal niet stroken met de realiteit. Ook al zegt je ex dat hij/zij nooit meer terug komt, niets meer van je wilt weten, dan nog is niet alles gezegd. Het moge duidelijk zijn dat het terugwinnen van een ex partner veel lastiger wordt als hij/zij alle communicatie kanalen heeft geblokkeerd, maar let op: ik heb veel mensen in coaching gehad die na maanden van geen contact toch weer contact kregen met hun ex. Ze schreven me “je bent geweldig Michelle, we zijn weer terug bij elkaar nadat we maanden lang geen contact hadden. Gelukkig heb je me door die enge en eenzame periode heen gesleept”

Wanneer je ex nog wel steeds open staat voor contact heb je uiteraard meer kans dat je je ex terug zult winnen, ook al smijt je ex je van alles naar je hoofd.

In plaats van dat je je afvraagt ‘komt mijn ex terug’ kun je beter in actie komen

Het is mogelijk om je ex terug te krijgen, maar handel dan anders dan dat je tot nu toe hebt gedaan. Niemand kan je met 100% zekerheid zeggen of je ex terug komt of niet. Door ervaring echter is gebleken dat degenen die goed op de hoogte zijn van wat wijs is om te doen in bepaalde situaties, een veel grotere kans maken dat het ook lukt. Het is belangrijk dat je snel controle krijgt op de situatie en dat je beter kunt communiceren met je ex. Zodoende kan hij/zij ook inzien dat je veranderd bent. Wees dus niet reactief maar proactief. Zorg ervoor dat je ex het fijn vindt om naar je te luisteren en om tijd met je door te brengen. Het heeft weinig zin als je blijft dromen en denken “ik zou zo graag willen dat mijn ex weer terug komt”

Het is belangrijk het gevoel te hebben dat je « er alles aan hebt gedaan ». Blijf positief en zeg tegen jezelf “als ik wil dat mijn ex terug komt, dan schep ik mogelijkheden dat het lukt”

Je kunt je ex niet dwingen om terug te komen

Ook al voel je je verdrietig, je ex zal geen medelijden met je hebben. Het heeft ook geen zien om je liefde te verklaren. Na de breuk is je ex er stellig van overtuigd dat zijn/haar beslissing juist was. Alleen als je in staat bent je attitude te veranderen en te laten zien dat jij de man of vrouw bent die hij/zij zoekt, dan nog zul je geduldig moeten zijn. Je ex heeft ook tijd nodig om het vertrouwen in jou weer terug te krijgen. Bedenk ook dat je niet de enige bent die lijdt onder deze situatie. Geef je ex dus ruim de tijd en neem zelf ook die tijd om je relatie te analyseren. Pas dan mag je geloven in de positieve uitkomst op de vraag ‘komt mijn ex terug’

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}