hoe denkt mijn ex over mij

Hoe denkt mijn ex over mij?

Je vraagt je vast af wat je ex van je denkt. Het is belangrijk om eerst goed te weten in hoeverre het beeld dat je zelf hebt van anderen of je ex nog steeds klopt en niet bent blijven hangen in een bepaald gedachtenpatroon. Het is namelijk best moeilijk om daar zomaar vanaf te stappen.

We geven je een voorbeeld: het is vast wel eens voorgekomen dat je na een hele lange periode weer een vriend tegenkomt van je studententijd. Nu zie je die vriend weer en je realiseert je dat het erg goed met hem of haar gaat. Wat natuurlijk ook kan is dat het helemaal niet zo goed met die person gaat, terwijl hij of zij vroeger altijd zo gelukkig en optimistisch was. Dan ben je in beide gevallen uiteraard verrast, omdat je een bepaald beeld had van die persoon. En dat is beeld is soms moeilijk los te laten.

Het kan zijn dat je er zelf ook wel eens mee hebt gestruggeld. Het moment dat jij veranderd of je leven een andere wending neemt, vinden sommige mensen het lastig om je op een andere manier te zien. De mensen die dat wel doen en je steunen en accepteren, zijn waardevolle mensen waar je later in je leven veel aan zal hebben. Dat zijn mensen die buiten kaders durven te denken en in staat zijn jou te accepteren voor wie je bent.

Jij bepaalt hoe je ex over je denkt

Het is voor beide partijen niet makkelijk om van je denkpatroon af te stappen of van een bepaald imago af te komen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je ex anders over je denkt, in een korte tijd? Een eeuwenoude techniek die je hierbij kan helpen, is de techniek van de ‘radiostilte’. Dit houdt in dat je de ander niet meer spreekt of ziet voor een bepaalde tijd. Na een poosje kom je elkaar weer tegen of heb je weer contact met elkaar en vervolgs krijgt je ex een totaal andere indruk van je. De minimale periode van radiostilte na een relatiebreuk is 30 dagen. Neem je eerder contact op met je ex kom je niet geloofwaardig over.

Op deze manier gaat je ex anders over je denken en krijgt hij een hele andere indruk, wat weer tot de gedachte kan komen dat de eerder aangevoerde reden van de relatiebreuk niet meer geldig is! Let wel, je kunt natuurlijk niet helemaal doen alsof. Het is van groot belang dat je ook echt aan die punten hebt gewerkt en echt bent veranderd.

Je ex kan niet anders over je denken als je er zelf niets aan doet

Wat veel mensen doen is juist contact onderhouden met hun ex om continu te bewijzen dat ze veranderen of aan zichzelf werken. Veel mensen proberen hun ex terug te winnen door het contact aan te houden in de hoop dat de ex partner op een gegeven moment een andere indruk krijgt. Nee. Eerst een periode van rust en radiostilte, zodat jullie beiden even de tijd voor jezelf hebben, daarna is de kans op herstel een stuk groter.

Na jullie eerste ontmoeting is het het beste om wederom een periode van radiostilte in te lassen om vervolgens weer na een tijdje af te spreken en te laten zien wie je echt bent. Je ex vraagt zich nu waarschijnlijk af of hij de situatie niet verkeerd had ingeschat. Pas wel op dat je het ook niet te overdreven laat zien, het moet natuurlijk gaan.

Ben jij iemand die continu wacht op whatsappberichtjes, telefoontjes en altijd erg dicht in de buurt van je partner bleef? Weet dan dat het best even kan duren voordat je ex gelooft dat je veranderd bent. Ga radicaal te werk en als dat niet werkt, verbreek je weer het contact. Creeer het shockeffect bijvoorbeeld ook door je anders te kleden, anders te praten, onderwerpen aan te kaarten die je normaal nooit zo snel zou opbrengen etc. Vergeet vooral niet over je nieuwe plannen te praten die jij voor jezelf in petto hebt! Ik hoop dat je hiermee wat wijzer bent geworden en wat kracht hebt gevonden bij je poging om ervoor te zorgen dat je ex anders over je denkt

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}