herstel na een relatiebreuk

Herstel na een relatiebreuk

De tijd die nodig is voor geestelijk herstel na een relatiebreuk kan voor sommige mensen lang zijn. In de regel is dit altijd afhankelijk van de persoon zelf en de mate waarin hij of zij vastgeroest zat in de relatie. Naast de duur van het geestelijk maar ook het lichamelijk herstel na een relatiebreuk (er zijn mensen die letterlijk ziek worden nadat hun ex vaarwel heeft gezegd) heeft een en ander ook te maken met de negatieve energie die men nog toelaat, zelfs nog jaren nadat de relatie over is.

Bij een relatiebreuk is er meestal altijd 1 de dupe, maar dat hoeft niet te betekenen dat de partner die de relatie verbreekt minder last heeft van liefdesverdriet dan de ander. De reden dat je dit artikel leest kan zijn dat je je nu in een situatie bevindt dat je de relatiebreuk wilt herstellen omdat je was afgewezen door je ex. Maar het kan ook zijn dat je zelf de relatie had verbroken en dat je daar nu spijt van hebt.

Als je spijt hebt en je wilt graag je ex terug, dan kan dat erg lastig zijn. Immers je hebt je ex gekwetst. Misschien ben je je ex ontrouw geweest, waren er heel veel ruzies in de relatie of speelden er zoveel externe factoren een rol, zoals werkeloosheid, stress, een burnout, dat één van beiden geen uitweg meer zag anders dan de relatie te verbreken. Maar wie niet waagt, wie niet wint! Er zijn heel veel verschillende wegen om je relatiebreuk te herstellen. Het gaat erom dat je de goede weg kiest.

Spijtgevoelens zijn onderdeel van het proces voor herstel na een relatiebreuk

De kans dat je last heb van een hoop spijtgevoelens is dus groot. Maar wat gaat het je helpen om met die spijtgevoelens te blijven zitten? Accepteer dat het onderdeel is van het proces bij herstel na een relatiebreuk. Blijven zitten met deze gevoelen gaat je niet verder helpen om bij je ex terug te komen. Je hebt dus helemaal niets aan dergelijke negatieve energie. Die zul je zo snel mogelijk moeten omtoveren naar positieve energie. Zodra je dat lukt zul je ook meer zelfvertrouwen hebben en daarmee zul je je sterker voelen om moeilijke uitdagingen aan te gaan.

Natuurlijk wil je het vertrouwen weer terugwinnen van je ex, maar bedenk dat dat veel tijd gaat kosten. Toch kan het zeer zeker de moeite waard zijn, met name als je een heel waardevolle relatie had. Ga eerst eens een eerlijk gesprek met jezelf aan en schrijf al je gevoelens eens op, of bespreek ze met mij. Het is in ieder geval nodig dat je iets met je gevoelens doet als je doel is je relatie te herstellen.

Wees niet verbaasd als je ex je niet meteen terug wilt. Voor je ex, zeker als hij of zij gekwetst was, is het altijd moeilijk om te zeggen “ok laten we het weer proberen”. Geduld is hier het kernwoord. Misschien zit je ex helemaal niet te wachten op een bericht van je, maar als je aangeeft dat je niets van je ex verwacht en je zodoende geen bedreiging vormt, komt het allemaal weer vanzelf.

Win je het vertrouwen van je ex terug, maar ook je zelfvertrouwen

Heeft jouw ex je erg gekwetst of onzeker gemaakt? Maak dit dan op het juiste moment duidelijk, maar nooit in het eerste gesprek nadat je elkaar voor langere tijd niet hebt gezien of contact hebt gehad met je ex. Wees concreet en to the point over hoe jij je voelt en wat je wilt. Zoek samen naar oplossingen en op welke punten jullie elkaar kunnen vinden. Accepteer ook de punten waar je elkaar niet kunt vinden. Neem alle tijd die je nodig hebt om je relatie te herstellen en laat je door niets of niemand opjutten. Alleen dan bestaat er een kans op een geslaagde toekomst samen.

Onze 5 gouden tips om het herstel na een relatiebreuk te versnellen:

  1. Verander je interieur op kleur en materialen

Een likje verf voor de kleurverandering, een ander behangetje of verandering van meubilair kan je al een heel ander gevoel geven als je thuis komt. Vergeet ook niet de spullen op te ruimen die je nog doen herinneren aan je ex

  1. Herstel je lichaam door flink te sporten en te ontspannen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met veel liefdesverdriet sneller herstellen als ze sporten omdat er bepaalde chemische stoffen vrij komen in de hersenen die gunstig zijn voor zowel het geestelijk als lichamelijk herstel

  1. Verwen jezelf eens flink

Aarzel niet jezelf te verwennen met nieuwe kleding, of leuke cadeau’s. Ga eens een dagje naar de sauna of maak een citytrip met een goede vriend of vriendin

  1. Verbreek het contact met je ex

Je wilt na de relatiebreuk namelijk niet herinnerd worden aan je ex noch aan je eigen falen. Tenminste, net na een relatiebreuk is dat niet aan te raden. Ben je eenmaal verder in het proces van herstel na je relatiebreuk en ben je zo goed als uit de emotionele crisis, dan kun je je oude relatie eens onder de loep nemen en pogingen ondernemen om weer contact te leggen met je ex

  1. Schrik niet voor uitdagingen

Activiteiten ondernemen waar je jezelf flink moet uitdagen om moeilijkheden te overwinnen kan positief bijdragen tot het geestelijk en lichamelijk herstel na de relatiebreuk

Het herstel na de relatiebreuk gaat sneller met hulp van een lovecoach

Soms heeft de mens een beetje hulp nodig van buitenaf en kom je er niet alleen of samen uit. Dan kan relatietherapie of coaching een hele goede oplossing zijn.

Relatietherapeuten of relatiecoaches kunnen bepaalde problemen en oplossingen beter zien omdat ze buiten de relatie staan. Maar dit vraagt enige investering van je, in tijd, geduld en natuurlijk ook geld. De vraag is of je dit allemaal ook waard is, maar daar kan alleen jij antwoord op geven.

Je kunt mijn hulp als coach in schaken maar ook je weg vinden door jezelf goed in te lezen en te voorzien van de juiste informatie. Vaak merk je vanzelf wel wat bij jouw situatie past. Op deze website kun je ook beginnen met mijn online coachingsprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak” waarmee je leert hoe je weer een sterke emotionele band kunt krijgen met je ex. Zoals ik al zei, voor iedereen is de situatie anders en passen sommige methodes beter bij je dan anderen. Hier kom je met mijn online coachingsprogramma vanzelf wel achter.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}