mijn ex wil vrienden blijven

Mijn ex wil vrienden blijven

Het is pijnlijk om verliefd te blijven op de persoon die niet dezelfde gevoelens deelt. Als je ex je heeft gevraagd om vrienden te blijven, denk dan niet dat het een uitzonderlijke vraag is. Het komt vaak voor als je ex op vriendschappelijk manier met je om wilt blijven gaan na de relatiebreuk.

Misschien ben je blij te horen dat je ex graag als vrienden met je om wilt blijven gaan, maar het kan ook heel vervelend zijn. Immers je hoopt toch ergens dat je ex weer gevoelens voor je krijgt, althans, als je doel is om je ex terug te krijgen.

Julia is een vrouw die haar ervaring graag in dit artikel met je wil delen. Ze vertelde me “Michelle, mijn ex wil vrienden blijven. In het begin dacht is dat het geweldig zou zijn, maar niets is minder waar”. Haar ervaring is bijzonder en heeft uitleg nodig.

Julia is een jonge vrouw een relatie had met Raymond. Hij had haar gevraagd om vrienden te blijven. Ondanks de emotionele verbondenheid tussen haar en Raymond lijkt de situatie nu te stagneren. Ze heeft het gevoel dat ze niet verder komt. Haar ex beschouwt haar steeds meer als een gewone vriendin.

Er is ook een mogelijk dat een ex spijt heeft als hij of zij zegt vrienden te willen blijven

Als je in dezelfde situatie zit, lees dan verder, want je zult beter begrijpen hoe je met een dergelijke situatie om moet gaan.

We zijn uit elkaar maar hebben nog steeds contact

[thrive_text_block color=”blue” headline=”Het verhaal van Julia en Raymond”]

“Ik en mijn ex zijn nu al 6 maanden uit elkaar. Het contact is er altijd geweest. Eigenlijk zijn we dikke maatjes gebleven ook al waren er spanningen. In het begin had ik mijn ex een brief geschreven om de verstandhouding in goede banen te krijgen.

We hebben veel gemeenschappelijke vrienden en we zien elkaar vaak ook al wonen we niet in dezelfde stad. Wanneer Raymond een bezoek brengt aan de stad waar ik woon, slapen we samen, maar de relatie blijft platonisch. We vrijen niet met elkaar.

Raymond is heel lief voor me, en we gaan ook samen uit. Hij koopt af en toe ook een kadootje voor me. Het is net alsof we nog een koppel zijn, maar er is geen seksuele spanning tussen ons.

Sinds enkele weken weet Raymond dat ik nog hoop had dat we weer als koppel bij elkaar terug zouden komen, maar hij vertelde me dat hij juist de indruk had dat we meer vrienden waren geworden

Wanneer we niet samen zijn is hij erg afstandelijk. Maar als ik geen contact met hem opneem, dan neemt hij wel contact op met mij”

[/thrive_text_block]

Wanneer je je ex terug wilt winnen dien je eerst de breuk te accepteren en tijd voor jezelf te nemen om terug te blikken op wat er is gebeurd. Als je ex steeds bij je in de buurt is, je ziet elkaar regelmatig, dan maak je het wel moeilijk voor jezelf als je doel is om je ex terug te krijgen. Dat is precies wat er is gebeurd in de situatie tussen Julia en Raymond.

Af en toe is het nodig om echt heel duidelijk te zijn naar je ex om een schokeffect teweeg te kunnen brengen. Laat zien dat je in staat bent om vooruit te komen, want dat zal je ex onzeker maken.mijnex wil vrienden blijven

Er is op enige manier sprake van een dubbelzinnige relatie in de situatie van Julia, want hoe zij met haar Raymond om gaat is verre van een normale vriendschappelijke relatie.

Ze zal er niet gemakkelijk achter komen wat Raymond nu werkelijk voor haar voelt.

Het is voor haar heel belangrijk om goed te begrijpen wat de verwachtingen van Raymond zijn. Ze zal meer aan zichzelf moeten denken, en over de situatie, haar relatie met Raymond om zodoende met oplossingen aan te kunnen reiken.

In de situatie van Julia zie je het effect van het nemen van afstand, want wanneer zij geen contact opneemt met hem, dan doet hij dat wel, maar ze zal het wat subtieler moeten aanpakken want haar doel is niet om vrienden te blijven met haar ex Raymond maar om beter inzicht te krijgen in zijn gevoelens.

Waarom wil mijn ex vrienden blijven?

“De laatste keer dat we elkaar zagen zei Raymond dat we zo goed met elkaar op kunnen schieten (?). Ik stelde me begripvol op en luisterde vol aandacht naar zijn verwachtingen. Ik bleef positief (voor zover ik dat kon). Ik probeerde er een andere levensfilosofie op na te houden (ik had veel nagedacht over de redenen waarom het tot een breuk was gekomen) Mijn ex en ik houden eigenlijk ook nog van elkaar…maar nu stagneert de situatie. Ik begrijp niet waarom mijn ex vrienden wil blijven. Bovendien gaat het ook niet goed op mijn werk dus het is moeilijk om de moraal hoog te houden”

Ik ben bang om in die ‘friendzone’ te blijven ook al komen haarwoorden niet overeen met wat ze laat zien qua gedrag. Wat moet ik nu doen? Na 6 maanden mag er toch iets veranderen. Moet ik afstand houden, het contact verbreken zodat hij me gaat missen? Moet ik er over praten van tevoren? Ik weet niet wat de beste strategie is”

Wanneer je ex je alleen ziet als een vertrouweling, een ‘goede vriend of vriendin’ dan moet je laten zien dat je veranderd bent, en niet alleen proberen om zelf te veranderen. De lichamelijke aantrekkingskracht lijkt nog steeds aanwezig maar je kunt het wellicht nog veel beter doen wat dat betreft, ook al is maar alleen al om een beetje meer ‘schwung’ in je relatie te krijgen.

Om de aantrekkingskracht te verhogen moet je niet alles tegelijk willen doen maar langzaam de spanning opbouwen. Je gedragsverandering moet sowieso in verhouding staan tot de veranderingen in je uiterlijk. Zorg dat je je eigen leven goed op de rit hebt. Heb je problemen op je werk, zorg er dan voor dat die eerst worden opgelost. Heb je financiële problemen? Zorg ook dan dat je controle houdt op je situatie.

Zeker als je ex onzeker is, zorg dan zelf dat je zelfverzekerd overkomt. Heeft je ex zijn of haar zaakjes niet geregeld? Zorg ervoor dat jij dat wel hebt. Het is heel belangrijk om voor stabiliteit te zorgen in je eigen leven, anders kun je nooit je ex terug winnen.

Als je zegt :”mijn ex wil vrienden blijven” laat je je niet manipuleren zonder zelf je grenzen aan te geven want je riskeert dat je nog meer gekwetst zult raken. Creëer gezonde afstand, zowel fysiek als emotioneel. Kort gezegd: je ex moet niet denken dat hij of zij je zo makkelijk kan krijgen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}