mijn ex wil me terug

Mijn ex wil me terug! Hoe reageer ik?

Er was voor ons geen toekomst meer. Dat maakte mijn ex mij heel duidelijk. Dat was ook de reden de relatie maar te beëindigen. Maar blijkbaar was nog niet alles helemaal voorbij, want mijn ex wil me terug. Mijn ex heeft gevoelens van spijt laten zien en heeft me dat ook verteld. Toch vind ik het moeilijk om te weten wat ik nu het beste kan doen.

Als mijn ex me terug wil geef ik hem of haar dan nog een kans?

Hoe ga ik hiermee om? Wat doe ik? Toch nog een kans geven of beter niet? Hou ik nog van mijn ex? Wat als ik het niet doe?

Vragen en nogmaals vragen. Daar word ik mee geconfronteerd. Want het feit dat mijn ex me terug wil is niet iets wat ik zo maar langs me heen kan laten glijden alsof er niets aan de hand is. Automatisch denk je weer aan al die leuke dingen die je samen beleefd hebt. Maar natuurlijk komen ook de minder leuke momenten naar boven.

Ik durf er niet zo goed met familie en vrienden over te beginnen, want ik denk de reacties wel te kennen. De overgrote meerderheid zal het me afraden. Waar haal ik wijsheid vandaan?

Op internet zijn blogs te vinden die over het algemeen bestaan uit scheldpartijen of overdreven verklaringen hoe leuk het is om weer bij elkaar te zijn. Terwijl ik terdege besef dat als ik de stap zet, ik ook weer geconfronteerd zal worden met die zaken waar ik me aan stoorde. Terug naar af of liever niet? Want dat is eigenlijk de hamvraag.

Ik heb alles op een rij gezet.

* Wat levert het mij op?

* Mijn ex wil me terug uit egoïsme of omdat het met de nieuwe vlam mislukt is.

* Stel ik ga terug, hoelang zal het duren voordat we weer terug zijn weer we eindigden?

* Stel ik noem voorwaarden? Welke zijn dan het belangrijkst?

* Misschien een LAT-relatie?

* Mocht ik terug gaan in de relatie dan met gescheiden bankrekeningen.

Er is zoveel wat door mijn hoofd speelt. Mogelijk kan een relatietherapeut of een cursus me helpen te beslissen. Feit is dat ik heel wat twijfel heb. Terwijl ik tegelijkertijd gelukkig wordt. Dat mijn ex me terug wilt voelt namelijk ook als een overwinning. Maar of dat een basis is voor een nieuwe stap in een oude relatie?

Waar ik ondersteuning bij nodig heb en voor ga zoeken is om emotie, vreugde en verdriet te scheiden van het zakelijke. De relatie heeft me namelijk niet alleen emotioneel heel wat gekost, maar ook financieel. Het is verstandig om ook naar dat soort factoren te kijken.

Die worsteling tussen “eigenlijk wil ik ook wel de relatie herstellen” en “wat als die nieuwe verliefdheid na een half jaar weer over is?”. Er wordt zoveel losgemaakt. Er komt zoveel naar boven en ik raak keer op keer de draad kwijt. Het is alsof ik op een wip zit. Het ene moment blij, dan weer verdrietig.

Om een besluit te kunnen nemen waar ik achteraf zo min mogelijk spijt van heb, heb ik gewoon hulp nodig. Die ga ik zoeken, want nu heb ik het gevoel langzaam te verdrinken en dat is het laatste wat ik wil.

Zie hier een verhaal van iemand die me schreef en vertelde het beslist niet makkelijk te vinden om te besluiten of het nu verstandig is door te gaan met de relatie of niet. Ik ging met deze persoon in gesprek en uiteindelijk lukte het haar om een besluit te nemen haar relatie weer een nieuwe kans te geven. Maar toen waren we er nog niet. Toen kwam en nog een andere vraag.

Mijn ex wil me terug: hoe nu verder

Inderdaad! Hoe zorg je ervoor dat je de kans op succes van je nieuwe relatie met je ex zo groot mogelijk maakt?

Het voorwerk was al wel gedaan: nadenken over de relatie en weten of de waarden die je na wilt streven matchen met die van je partner.

ik wil me ex terug

Verder is het is ontzettend belangrijk dat je schoon schip maakt met het verleden.

Jij en je ex mogen elkaar niet meer achteraf verwijten wat allemaal niet goed ging in de vorige relatie.

Het beste is dus om je op de toekomst te focussen wil je van je relatie echt een succes maken.

Heb je hulp nodig met het terugwinnen van je ex of het in goede banen leiden van een nieuwe relatie met je ex?

Neem contact met me op of schrijf je in voor de gratis ex-terugwinnen training!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}