mijn ex weet zich geen houding te geven

Mijn ex weet zich geen houding te geven nadat we uit elkaar zijn

 

“Mijn ex weet zich geen houding te geven nadat we uit elkaar zijn”. Dit is een vaak gehoorde kreet op Mijnexterug.nl

Na al die jaren, is het net of jullie vreemden zijn voor elkaar. Je hoort het vaak, na al die tijd dat jullie zo gemakkelijk en fijn met elkaar omgingen, is het nu ineens anders. En dat doet zeer. Wat veel mensen denken nadat je ex het heeft uitgemaakt, is dat hij of zij het er meteen van gaat nemen en los zal gaan. Je ex leeft nu zonder enige verplichtigingen of verantwoordelijkheden naar jou toe, en je hebt geen controle meer op wat je ex doet. Dus komt het over alsof je ex zich geen houding weet te geven.

Toch moet je niet je laten leiden door je onzekerheid en denken dat alle mannen en vrouwen hetzelfde zijn. De kans dat je ex het heeft uitgemaakt om maar vrijgezel te kunnen zijn, is erg klein. In de meeste gevallen wordt de relatie beeindigd omdat er een serieus probleem is ontstaan tussen jullie die moeilijk op te lossen is.

Dit probleem heeft niets te maken met het willen leiden van een vrijgezellen bestaan en daar het geluk proberen te vinden. Het gebeurt vaak dat ex partners zich na een breuk geen houding meer weten te geven tegenover de ander. Dit kan voor jou als ‘gedumpte partner’ natuurlijk erg pijnlijk of vreemd zijn, zeker als je een lange tijd samen bent geweest.

Ik wil je graag uitleggen waar de verandering in het gedrag vandaan kan komen en hoe je het beste kunt reageren

Mijn ex weet zich geen raad met zijn/haar houding. Hoe reageer ik?

De situatie is nu ineens veranderd voor beide partijen. Vaak is dit te wijten aan een opeenstapeling van ruzies, irritaties en conflicten. Het vertrouwen kan beschadigd zijn, iemand is niet meer gelukkig en ga zo maar door. Hij of zij ziet geen andere oplossing meer om samen verder te gaan en beeindigt de relatie.

Op wat voor manier de relatie wordt verbroken maakt veel verschil, maar het eindigt meestal met de situatie waarop slechts één iemand nog gevoelens heeft voor de ander en hier slecht mee om kan gaan. Daardoor vindt er verandering plaats in het gedrag en het is dan lastig te weten wat je houding moet zijn of hoe je je het best kunt gedragen.

De situatie is zoals het is, en vaak heb je hier geen invloed meer op. Hoe graag je dat ook zou willen. Maar natuurlijk heb jij nog gevoelens voor je ex. Hoe ga je hier nou mee om? Hoe kun je een ex-partner een beslissing laten nemen waar jij je ook goed bij voelt? Van alle 1000 theorieen waar je waarschijnlijk over na hebt gedacht thuis, zie hier het antwoord.

Mijn ex weet zich geen houding te geven: Waarom?

Wat vaak gebeurt als je aan de kant bent gezet door je partner, is dat je niet alle antwoorden krijgt op je vragen en nog steeds niet goed zijn of haar redden begrijpt waarom het uit is. Vragen als, “wat heeft hem getriggerd om het uit te maken of waarom is hij niet meer gelukkig” blijven door je hoofd spoken en het maakt je langzaam aan helemaal gek.

Probeer echter realistisch te blijven, op dit moment is het voor jullie beiden lastig om antwoord te hebben op dergelijke vragen. Het is heel goed mogelijk dat er meerdere externe factoren zijn waardoor je ex heeft uitgemaakt.

Externe factoren die van invloed kunnen zijn op het gedrag van mijn ex

We zeiden het net al dat het lastig is om net na de breuk een antwoord te hebben op ‘waarom’ of ‘hoe komt het dat’  vragen. Misschien zoek je onbewust naar een aanwijzing dat de relatie niet zo best was. Maar het als je ex het heeft uit gemaakt dan hoeft dat niet altijd meteen te maken te hebben met de kwaliteit van je relatie.

Er kunnen tal van externe factoren zijn die je ex heeft doen besluiten om met jou te breken. Ook kan het zijn dat je ex op dit moment in een emotionele achtbaan zit, of dat je ex veel stress heeft of een burn-out door bijvoorbeeld werk.

Misschien heb je gemerkt dat je ex zich in de laatste maanden anders is gaan gedragen, of meer behoefte had om alleen te zijn. Er spelen in ieders leven veel dingen af die invloed kunnen zijn op de liefdesrelatie.

Uit onderzoek is gebleken dat zodra je veel stress ervaart uit bijvoorbeeld werk, dit effect heeft op de relatie en andere aspecten in het leven. Zo ga je door grote veranderingen in je leven nadenken over de kwaliteit van je relatie.

Ook kunnen extreme gebeurtenissen binnen de familie of schoonfamilie van invloed zijn op het besluit van je ex om met je te breken. Maar we moeten wel eerlijk zijn door te vermelden dat doorgaans het besluit gebaseerd is op problemen in de relatie.

Denk bijvoorbeeld aan de deuk in het vertrouwen door vreemdgaan of leugens, slechte communicatie onderling, sleur en dagelijkse conflicten. Alles bij elkaar opgeteld kan het voelen alsof er geen uitweg meer is, en de oplossingen lijken allemaal niet meer te bestaan.

Bij ieder individu is het logisch dat de kwaliteit van de relatie in twijfel wordt getrokken en enorm op de proef wordt gesteld, zonder gegarandeerd success.

Als mijn ex zich geen houding weet te geven zal ik hem of haar onder druk zetten of niet?

Wat een hoop mensen doen, is zijn of haar ex een ultimatum stellen. Vaak denken, of vooral hopen ze, dat de ex in kwestie hierdoor angstig wordt en geforceerd gaat nadenken en toch ervoor kiezen te blijven.

Maar pas op: dit echt geen effectieve manier om je ex terug te krijgen. Door hem of haar een ultimatum te stellen, manipuleer je de situatie en is de kans alleen maar groter dat je ex hiermee verder van je vandaan drijft. Zeker als je ex op het moment een emotionele burn-out heeft, is dat niet erg slim.

Het laatste wat je wil is dat iemand bij je blijft uit angst of doordat je iemand zodanig manipuleert dat hij of zij geen andere keus meer heeft. We begrijpen dat het niet makkelijk is, maar ook hier bewijst dat geduld een schone zaak is.

Liefde laat zich niet haasten, en gevoelens zijn niet te forceren. Het moge duidelijk zijn dat in dergelijke situaties conflicten zoveel als mogelijk moeten worden voorkomen omdat dat juist voor verwijdering zorgt in plaats van toenadering, zeker als je ex zich geen houding weet te geven.

We zijn ons er zeker van bewust dat als je ex je heeft gedumpt het niet gemakkelijk is, maar het is nooit goed om er haast achter te zetten, als je je ex terug wilt winnen.

Wat je wil bereiken is een gezonde en goede basis als jullie weer bij elkaar terugkomen, en niet dat je ex je terugneemt omdat je diegene perfect gemanipuleerd hebt. Je zal er dan snel genoeg weer alleen voor staan en dan zijn de gevolgen vaak niet meer te overzien.

Wanneer je ex zich echt geen houding meer weet te geven na een breuk kun je beter situaties zoals manipulatie en onder druk zetten vermijden. Als je ex zich geen houding weet te geven luister dan naar hem of haar.

Wat je misschien nu denkt is dat je alleen maar geduldig moet afwachten tot je ex maar weer ineens aan de deur staat. Naast het feit dat dit een van de moeilijkste dingen zijn nadat je verlaten bent, is het ook geen goede manier om je ex terug te winnen. Het terugwinnen van je ex doe je door te luisteren naar de behoeftes van de ander, maar in de allereerste plaats door het werken aan jezelf.

Het terugwinnen van je ex zal niet gebeuren als je passief af gaat wachten op een wonder. Zeker als je ex partner emotioneel in de knel zit, is het beter om goed te luisteren naar wat hij of zij nodig heeft en dit te geven voor zover dat kan.

Belangrijk! Je moet je nooit, maar dan ook nooit als slachtoffer opstellen als je ex zich geen houding weet te geven

Op dit moment ben je hoogstwaarschijnlijk meer reactief dan actief en handel je naar alle wensen van je ex, zonder er boven te staan. Dit is een klassieke fout die veel mensen maken en we willen je graag leren hoe je erboven kunt staan.

Probeer het gedrag van je ex te doorgronden, en dat begint bij het begrijpen van de breuk. Alle redenen waarom jij nu in deze situatie zit zijn belangrijk. We kunnen je hier dieper en beter mee helpen door het progamma van Breuk tot Doorbraak voor te stellen.

We zeggen trouwens niet dat je het ermee eens moet zijn, maar als je je inzet om de redenen van je ex te begrijpen ben je al een heel eind. Dat maakt het ook veel makkelijker om technieken toe te passen die toegespitst zijn op jouw situatie. Wanneer een ex twijfels heeft over de relatie bestaan er wel degelijk speciale methodes om hier goed op in te spelen.

Wil je graag antwoorden op vragen die betrekking hebben op je eigen situatie, dan willen we je uitnodigen om een afspraak te maken met top relatiecoach Michelle van den Berghe. Tenslotte is geen een situatie hetzelfde.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}