mijn ex heeft spijt

Mijn ex heeft spijt – hoe reageer ik het best?

“Mijn ex heeft spijt van alles wat hij of zij heeft gezegd en wil het weer proberen”

Een uitspraak die we veel horen op Liefdesverdriet.nl en Mijnexterug.nl. Logisch want er gebeurt van alles in een relatie. Ook dingen waar je achteraf spijt van kan krijgen, bijv. dingen die je gezegd of gedaan hebt. Dat is logisch, want mensen zijn nogal reactief ingesteld. Omdat emoties altijd hoog oplopen zodra er sprake is van een conflict, is de kans groot dat je dingen zegt die je ‘eigenlijk niet zo had bedoelt’.

Dat hoeft niet echt een probleem te zijn, want ruzies zijn ervoor dat je weer beter begrijpt wat je aan elkaar hebt. je wordt weer bepaald bij de vraag “welke kant gaan we nu op, linksaf of rechtsaf” ?

Je leert elkaar op die manier ook beter kennen. Het is een illusie om te denken dat conflicten binnen een relatie niet bestaan, of dat het niet hoort. De reden dat je op deze pagina bent gekomen is omdat je ex spijt heeft. Hij of zij heeft je gekwetst en nu weet je niet goed of je je ex moet vergeven of niet

Mijn ex heeft spijt van vreemdgaan, moet ik mijn ex nu vergeven

Het kan zijn dat je ex hele nare dingen heeft gedaan en gezegd, maar weet dat dat menselijk is. Iedereen maakt fouten, dus jij ook en je ex evengoed. Na de relatiebreuk ben je niet de enige die verdriet heeft van de het feit dat jullie nu gescheiden zijn. Vergeet niet, dat ook al heeft je ex het uitgemaakt, hij of zij evenveel en wellicht nog meer verdriet kan hebben dan jij. Het feit dat je ex zegt dat het hem of haar spijt is al moedig genoeg. Vergeet dat niet!

Natuurlijk ligt het even anders wanneer je ex is vreemd gegaan. Overspel is een ingrijpende gebeurtenis waarbij het vertrouwen opeens weg kan zijn. Maar het is niet het vreemdgaan waar je je op moet blijven focussen. Je kunt er het beste dan met je ex over praten door vragen te stellen als “ik heb kennelijk jou niet de liefde gegeven die je nodig had want anders was je niet vreemd gegaan” Dat zijn hele essentiële vragen.mijn ex heeft spijt

Ga dus meer op zoek naar de oorzaak. Feit is in ieder geval dat er een ernstige reden aan ten grondslag ligt.

Toch, als je ex een man is en hij is vreemdgegaan heeft dat vaak niets te maken met het feit dat hij niet van je hield of gehouden heeft.

Mannen gaan nu eenmaal gemakkelijker over tot een slippertje, puur omwille van seksuele opwinding waarbij ze geheel hun verstand en emoties verliezen. Dat heeft niets met liefde te maken. Pas alleen wanneer je ex meerdere keren vreemd is gegaan is er reden om je zorgen te maken.

Mijn ex heeft spijt, is dat een teken van liefde

Ja en nee. Je ex kan zeggen ‘het spijt me’ maar toch bij zijn of haar keuze blijven om niet meer terug te keren. Je ex heeft dan spijt betuigt om met zichzelf in het reine te komen, maar ook omdat hij je nog altijd accepteert.

Als je zegt mijn ex heeft spijt en wil mij nog een tweede kans geven, dan ligt de zaak anders natuurlijk. Dan is de vraag of er nog voldoende liefde is, en dan met name of jij nog voldoende van je ex houdt en je ex van jou. Ook is de vraag of je kansen ziet dat jullie er een tweede keer wel uit kunnen komen. Bijna iedere relatie verdient wel een tweede kans.

Wil je meer weten hoe je je relatie nog een tweede kans kunt geven, hoe je weer bij je ex terug kunt komen? Schrijf je dan in voor de gratis training op deze pagina.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}