mijn ex heeft een nieuwe vriendin

Mijn ex heeft een nieuwe vriendin. Wat nu?

Je ex heeft een nieuwe vriendien terwijl je altijd had gedacht dat jullie samen zouden blijven, en dat er nooit iemand tussen jullie kon komen. Nu zijn jullie uit elkaar en het ergste komt nog: je ex heeft al een ander.

Je kan niet geloven hoe dit al zo snel kan gebeuren en er spoken allerlei vragen door je hoofd. Herkenbaar? Wij geven je hier een aantal handige tips om je ex terug te winnen en zijn of haar nieuwe partner zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Mijn ex heeft een nieuwe vriendin: wat moet ik doen?

Nu er een einde is gekomen aan jullie relatie, breekt er een periode van onzekerheid en twijfel aan. Je ex heeft een ander en dat doet pijn. Als hij of zij zo snel al een nieuwe relatie aangaat, hoe serieus was het dan eigenlijk?

Dit soort vragen teisteren je dagen en je kan niet stoppen met nagaan wat er allemaal verkeerd is gelopen. Oke, het is heel erg begrijpelijk maar dat gaat je niet verder helpen.

Neem het heft in eigen handen met deze nuttige tips:

  • Maak een analyse van jullie breuk. Waarom is het precies uitgegaan?
  • Hoe is jullie relatie veranderd en waarom werden jullie ooit verliefd op elkaar?
    Zjjn er bepaalde dingen veranderd net voordat jullie uiteen gingen?
  • Ga na of je ex wel vaak zijn liefde en affectie heeft getoond en hoe oprecht dat dat op jou overkwam.

Schrijf de voor en nadelen op van jullie relatie en denk goed na of het wel realistisch en verstandig is voor jezelf om veel tijd en moeite in je ex te stoppen. Als dit het geval is, heeft het geen zin om helemaal te breken en de hoop op te geven of extreem jaloers te worden op de ‘nieuwe’ partner. De kans is namelijk erg groot dat je patner in de rebound periode zit.mijn-ex-heeft-een-nieuwe-vriendin

Wat houdt dit in? Wel dat houdt in dat hij of zij snel naar iemand anders stapt om zo de vorige relatie te vergeten. Maar dit werkt maar voor heel even, het verwerken van een breuk gaat niet over een nacht ijs. Dit is pure afleiding, maar geef het even tijd. Je ex komt er hoogstwaarschijnlijk na een maand achter dat de nieuwe partner in kwestie toch niet meer zo leuk is als in het begin. Dan is het tijd om actie te ondernemen.

Bijvoorbeeld: Neem eerst de ’temperatuur’ op om te kijken wat je ex van je denkt. Hier komt je snel genoeg achter. Stuur hem of haar een berichtje met een normale stelling als ‘Ik was net bij de wedstrijd tegen xyz en ik weet wat voor fan je was, dus ik dacht dat je het wel leuk zou weten dat ze zojuist gewonnen hebben. Hopelijk alles ok met jou. En let op de reactie. Die zal wellicht niet heel fijn zijn, vooral als er conflicten waren tijdens de breuk. Maar je komt er snel genoeg achter hoe open je ex voor je staat.

Mijn ex heeft een nieuwe vriendin. Word in ieder geval niet sentimenteel!

Als je ex een nieuwe vriendin heeft, heeft het geen zin om sentimenteel te worden. Mogelijk heeft ook hij het moeilijk om jullie breuk te verwerken en heeft hij een makkelijke prooi gekozen om zijn gedachten wat af te leiden. Ga op een rustige en stabiele manier met je ex om en luister naar wat hij of zij te zeggen heeft. Zodra je merkt dat je ex nog interesse in jou toont en van je houdt, zorg dan dat je jezelf weer interessant maakt door je positieve punten naar voren te brengen. Trek hem aan, loop hem niet achterna. De kans is groot dat je ex weer bij je terugkomt en dat jullie een nieuwe start kunnen maken.

Mijn ex heeft een next en zijn gedrag is totaal veranderd. Nu is hij veel afstandelijker

Ga in ieder geval je ex niets verwijten of onnodig aandacht trekken. De juiste houding houdt in: cool zijn en niet in de verdediging gaan. Vermijdt sowieso dat jullie ruzie krijgen.

Ook al heeft je ex een nieuwe vriendin, toch is het noodzaak dat je aandacht schenkt aan jezelf. Schenk aandacht aan zelfontplooiing en laat het beste van jezelf zien. Je zult dan veel aantrekkelijker zijn en wellicht gaat hij je interessanter vinden dan zijn nieuwe vriending. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je ex gaat twijfelen of zijn keus nu wel verstandig was.

Wat is de beste kans om mijn ex terug te winnen?

Het komt voor maar ex partners kunnen zomaar opeens een nieuwe relatie aangaan en zich vervolgens realiseren dat ze verkeerd bezig zijn, en dat het uiteindelijk toch niet zo gemakkelijk is om een goede relatie op te bouwen. Soms hoor ik van mensen die ik in coaching heb dat hun ex uiteindelijk toch toegaf de verkeerde keuze te hebben gemaakt. “Mijn ex heeft dan wel een nieuwe vriendin maar hij zei dat ik toch een super leuke vrouw ben”

Er is dus geen reden tot paniek omdat je ex nu met iemand anders is. Het is het beste moment om je ex te laten zien dat je veranderd bent en dat je samen nog hele mooie momenten kunt beleven. Mocht je ex er moeite mee hebben om je te zien, probeer de situatie dan te dedramatiseren door je ex een simpel smsje te sturen zoals hierboven al als voorbeeld was aangegeven.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}