ex ultimatum stellen

Er zijn meerdere mogelijkheiden om je ex terug te winnen na een relatiebreuk. Je zit te denken aan je ex een ultimatum te stellen en of dat een goed idee is.

Natuurlijk heb je nog steeds gevoelens voor je ex en je zou graag een tweede kans willen. Je hoopt dat je daarmee kunt laten zien dat je ex wel van je fouten hebt geleerd en het ook anders kan. Misschien heb je wel een ex die twijfelt, en vraag je je af waar hij of zij nu op zit te wachten, dus je denkt ‘ach als ik een beetje druk zet op mijn ex, komt hij tenminste in beweging’

Je hoopt daarmee een techniek te hebben die een onmiddelijk effect zal hebben op je relatie. Maar pas op! Het is heel belangrijk dat je de juiste weg inslaat, want enerzijds heb je  niet heel veel tijd, maar anderzijds mag je absoluut geen fouten maken. Daarom is het ook belangrijk dat je luistert naar een professional om deze ellende te voorkomen.

De vraag is dus: is het eigenlijk wel juist om je ex een ultimatum te stellen? Bestaat er geen manier die beter zou werken? Wat kun je doen om je ex te overtuigen dat je relatie nog kans heeft, zonder dat je druk op hem of haar hoeft te leggen? In dit artikel gaan we hier verder op in, maar laten we allereerst kijken naar de vraag:

Waarom wil mijn ex niet uit zichzelf terug ?

Wanneer je een relatiebreuk achter de rug hebt dan wil je eigenlijk zo snel mogelijk resultaat. Je begrijpt ook niet waarom je nog steeds geen antwoord hebt gekregen op je handgeschreven brief, terwijl je ex deze al 3 dagen geleden heeft ontvangen.

Je begint al meteen te twijfelen aan het effect ervan. Ook begin je te twijfelen aan het effect van radiostilte of anders gezegd de geen contact regel. Het is begrijpelijk dat je ongeduldig wordt in zo’n situatie immers je mist de persoon van wie je houdt. En je wil ook geen tijd verliezen, dus je denkt dat het stellen van een ultimatum wellicht een idee kan zijn. Achterover leunen, passief afwachten tot je ex weer terug komt lijkt voor jou niet de slimste weg.

Je hebt helemaal gelijk! dat is het ook zeker niet! Je moet begrijpen dat als je niets doet, je dus helemaal niet werkt aan jezelf, je zorgt niet dat je zelf de tijd neemt om de situatie nog eens onder de loep te nemen, je bent niet van plan nieuwe verleidingstechnieken aan te leren, dan zal je ex ook niet zomaar uit zichzelf terug komen.

Na de relatiebreuk is er altijd behoefte aan afstand en die zul je moeten respecteren. Je mag niet verwachten dat  alle problemen binnen enkele dagen zullen zijn opgelost, zeker niet als je relatie al enige jaren heeft geduurd en wanneer er sprake was van een serieus probleem. Je ex heeft vooral ook rust nodig, net zo goed als jij.

Je relatie is niet zomaar tot een eind gekomen, en als je ex tweemaal heeft besloten je te verlaten, dan is de kans klein dat hij of zij binnen 48 uur weer voor je deur zal staan, behalve wanneer je de juiste acties gaat inzetten.

Het is belangrijk te begrijpen dat je je niet moet gaan focussen op de vraag waar je ex behoefte aan heeft. De meeste mensen die ik begeleid voelde zich in dezelfde situatie als waar jij je nu in bevindt. Hun ex-partner zei ook” mijn gevoelens zijn weg, ik heb geen zin meer om deze relatie nog voort te zetten”. Toch hebben deze mensen hun ex weer teruggevonden en hebben ze nu een relatie die sterker is dan ooit tevoren.

Na enige tijd waren deze mensen, nadat zij onder mijn begeleiding een perfecte analyse hadden gemaakt, zich prima in staat om hun leven onder handen te nemen en de dingen drastisch te veranderen. Daarmee konden zij ook weer verbinding maken met hun ex. Hun relatie werd sterker dan voorheen.

Maak je dus in de eerste plaats geen zorgen om wat je ex je vertelt, maar ga eerst met jezelf aan de slag!

Een ultimatum stellen aan je ex lijkt effectief maar is het beslist niet!

Er zijn meerdere technieken waarmee je je ex partner kunt terugwinnen, maar anderen zijn weer totaal ongeschikt. Het stellen van een ultimatum aan een ex partner valt hieronder. Misschien vraag je je wel af wat hier de reden van is. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig, met het stellen van een ultimatum aan je ex oefen je een enorme druk op hem of haar uit.

Je vraagt je ex namelijk om een overhaaste beslissing te nemen waardoor de kans groot is dat jullie daar achteraf beiden spijt van krijgen. In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat je je ex definitief verliest.

Je moet begrijpen dat het ook niet leuk is voor je ex dat relatie nu over is, ook al heeft hij of zij je gedumpt. Misschien denk je wel dat het allemaal veel makkelijker is voor je ex maar het is beslist niet zo!

Zodra je tegen je ex gaat zeggen “ik geef je drie dagen om hierover na te denken” dan oefen je negatieve druk uit op je ex, en dat zal dan ook negatieve gevolgen hebben. Het doel is niet om je ex zo snel mogelijk terug te winnen, maar om samen weer gelukkig te worden en er een betere relatie voor terug te krijgen.

Als je net na de relatiebreuk besluit om het maar weer te gaan proberen dan is de kans op mislukking echt het grootst. Dit is zeker niet goede moment om druk te zetten op je ex om maar snel een beslissing te nemen want ook jij zult afstand moeten nemen en jezelf de juiste vragen stellen.

Maak jezelf ook niet gek door te denken dat je ex je snel zal vergeten als je niets van je laten horen, Het is een ernstige fout te denken dat de relatie weer zo snel mogelijk moeten worden opgepakt omdat het anders te laat zou zijn.

Je zult echt geduldig moeten zijn om je ex terug te kunnen winnen. Ik kan me voorstellen dat je je nu afvraagt hoeveel tijd er overheen moeten gaan alvorens je weer contact op kunnen nemen met je ex. Ook zul je je wel afvragen of je ex überhaupt nog terug zal komen, Het antwoord is niet zo eenvoudig te geven want er zijn meerdere factoren die hierop van invloed zijn

We hebben nu eenmaal te maken met menselijke verhoudingen en elke relatie is weer anders.

Jouw situatie is anders dan die van je collega of buurman, dus waarom zou je naar hun adviezen luisteren ? Je naaste vrienden en familieleden zullen hun adviezen alleen maar baseren op hun eigen ervaringen. Daarom zul je ook verschillende antwoorden krijgen. Om dit te voorkomen kun je dus maar beter de hulp van een expert inschakelen.

Je ex overtuigen zonder hem of haar onder druk te zetten

In plaats van dat je je ex probeert te overtuigen, of dat je continu de aandacht vraagt van je ex, kun je beter maar geduldig zijn en eerst zijn of haar beslissingen respecteren.

Ook al zijn de intenties goed, je doel is niet om zo snel mogelijk je ex weer terug te krijgen? Als je jezelf steeds de vraag stelt “wanneer zal mijn ex terug komen” dan raak je uit koers, immers je bent niet emotioneel in balans.

Volg dus het besluit van je ex en neem afstand van elkaar. Niet met als doel passief af te wachten en kijken wat er gebeurt, maar juist om die periode te gebruiken om jezelf weer terug te vinden. In plaats van dat je jezelf afvraagt “zal ik een ultimatum stellen aan mijn ex” kun je er beter voor kiezen om jezelf begripvol op te stellen.

Het is altijd beter om jezelf te verplaatsen in de schoenen van je ex, omdat dat veel meer resultaat zal opleveren, Als je eenmaal begrijpt wat je ex ervan weerhoudt om jou nog een tweede kans te geven, pas dan kun je de juiste acties inzetten.

Mensen die een ultimatium stellen aan hun ex doen dit vaak omdat ze de situatie niet begrijpen en bang zijn. Als je je gaat verdiepen in de reden van de relatiebreuk, dan zullen je pogingen om je ex terug te winnen niet gericht zijn op conflicten, maar eerder gericht op juiste communicatie. Pas wanneer je de juiste dingen weet te zeggen tegen je ex, en je kunt de problemen goed doorgronden kun je ervoor zorgen dat het vlammetje weer wordt aangewakkerd bij je ex

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}