ik denk steeds aan mijn ex

Ik denk steeds aan mijn ex. Hoe kan ik dit stoppen?

Vandaag willen we je graag een aantal adviezen geven hoe je het beste met de pijn van je liefdesverdriet kunt omgaan, met name als je zegt “ik denk steeds aan mijn ex en ik weet niet hoe ik mijn ex uit mijn hoofd kan krijgen.

Allereerst moet je weten dat een relatiebreuk een echt traumatische ervaring kan zijn. Je bent geneigd om 24 uur per dag aan je ex te denken.

Je herleeft in gedachten het moment dat je ex zei “ik maak het uit want ik ben niet meer verliefd op je”. Je denkt dan vervolgens terug aan al die momenten waarop je ex je zijn/haar liefde verklaarde. Je vraagt je af “hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen”

Het is zeer belangrijk dat je zo snel mogelijk over de eerste pijn heen komt. Anders kun je nooit je ex terugwinnen.

Waarom niet?

Omdat je gesteldheid alles bepalend is voor de acties die je onderneemt om je ex terug te krijgen.

Als ik aan mijn ex denk heb ik negatieve gedachten over mezelf. Het maakt me gek

Natuurlijk, je kunt jezelf zo gek maken als je wilt. Je zult nooit geen rust ervaren als je continu maar denkt “wat zou mijn ex nu denken, wat zou mijn ex nu doen? Zou mijn ex me nog terug willen?”

Allemaal vragen waarop zowel jij als je ex misschien niet eens een antwoord heeft. Waarom zou je doorgaan met zulke niet helpende gedachten? Je ex komt er zeker niet door terug!

ik denk nog steeds aan mijn ex

Huilen mag natuurlijk maar het is belangrijk dat je niet blijft hangen in je liefdesverdriet. En stel jezelf eens de vraag:

waarom denk ik steeds aan mijn ex? waarom voel ik me zo rot?

Stel dat je een song hoort waar je ex van houdt en waar jullie samen vaak naar luisterden. Zodra je die song hoort begin je meteen te huilen.

Maar dat is niet vanwege die song, maar juist de momenten waarop je toen met je ex gelukkig samen was die je associeert met die song. Daarna komt er een stroom aan negatieve gedachten die je gekt maakt. Je realiseert je niet dat je in een kringetje blijft ronddraaien. Immers, negatieve gedachten resulteren in negatieve acties.

Het zijn niet de gebeurtenissen die onze mindset bepalen, maar de keus die je maakt tussen ” wil ik nu positief denken of juist negatief” Door bepaalde oefeningen te doen kun je je emoties beter controleren zodat je niet steeds hoeft te zeggen ” ik denk steeds aan mijn ex en ik word er alleen maar verdrietiger van”.

Nergens goed voor toch?

Wat zijn positieve gedachten? Dat zijn de gedachten waarbij je positieve gevoelens hebt waardoor je je rustig gaat voelen. Lukt je dit te bereiken dan zul je ook positief gaan handelen wat natuurlijk ook weer effect heeft op je gedrag versus je ex.

De techniek om je gedachten onder controle te krijgen zodat je niet steeds aan je ex hoeft te denken

Er zijn eigenlijk meerdere technieken. De eerste is door tegen jezelf te zeggen “ok nu even geen tijd voor deze gedachten.

Ik parkeer ze voor later”. Op dat moment stuur je een signaal uit naar je brein waarmee je jezelf duidelijk maakt “ik ben degene die mijn emoties in de hand heeft”.

Ik hoef niet steeds te denken aan mijn ex als ik dat niet wil. Ook hoef ik niet steeds te denken aan “hoe kan ik mijn ex terug krijgen”. Je weet dan namelijk dat je positieve instelling veel goed kan doen om je ex ook daadwerkelijk terug te winnen.

Lach je hier om? Ik zal je een kleine persoonlijke anekdote vertellen. Toen mijn ex mij had verlaten had ik zeer negatieve gedachten en emoties die me erg veel pijn deden.

Ik had de neiging om mezelf erin te laten verdrinken, eigenlijk alleen om te zien tot hoe diep ik zou kunnen zinken in mijn verdriet. Je kunt het vergelijken met een korst op je wond die nog niet helemaal geheeld is. Je wil het er vanaf trekken.denken aan ex

Op een dag had ik er genoeg van en ik besloot iedere gedachten meteen uit mijn hoofd te verbannen. Ik wou onder geen beding meer aan mijn ex denken. Dat werkte wonderbaarlijk goed, geloof me!

Zeg tegen jezelf : “Ik zal wel zien. Ik weet niet wat morgen brengt, dus ik ga me ook niet stressen” Mijn geestelijke gezondheid is belangrijker dan mijn ex en als ik me beter voel zal ik ook beter kunnen communiceren met mijn ex en dus zal ik meer kans hebben om mijn ex terug te winnen.

Ok soms werkt het ook niet omdat je gedachten soms echt moeilijk zijn te verbannen. Vooral als je ex net een nare opmerking heeft geplaatst. Laat het dan even toe, maar spreek dan een bepaalde tijd met jezelf af hoe lang je aan je ex mag denken.

Tot slot nog een laatste tip die ook echt goed werkt: ga sporten!

Lichamelijk beweging gaat je helpen om niet meer die verdrietig makende gedachten te hebben “ik wil mijn ex terug, ik wil mijn ex terug, Maar hoe kan ik dat doen? Waar en hoe moet ik beginnen?”

Denk bijv. aan voetbal, salsalessen, of klimsport want bij deze sporten zul je ook nog eens goed moeten nadenken. Met zwemmen of hardlopen kun je het al gauw saai gaan vinden en daardoor alsnog aan je ex gaan denken.

Pas je deze technieken toe dan zul je zien dat je binnen afzienbare tijd tegen jezelf zegt “Hee ik hoef niet steeds aan mijn ex te denken. Ik heb nu al geen dag meer aan mijn ex gedacht” Wat heerlijk!

Maar pas op: 1 telefoontje van je ex kan je alweer van je voetstuk brengen en je kunt denken dat je weer terug bent bij af. Dat is helemaal niet zo. Begin simpelweg weer opnieuw want met herhaling zal het je lukken om niet meer zoveel aan je ex te hoeven denken!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}