hoe snel vergeet een man zijn ex

Hoe Snel Vergeet Een Man Zijn Ex?

Veel vrouwen zijn angstig dat hun ex vriend of man hun zal vergeten en vragen zich af hoe snel een man zijn ex vergeet. Niet alleen na de breuk komt dit voor. Er zijn ook heel veel vrouwen die al een gelukkige relatie hebben en toch denken ‘wat zou er gebeuren als het nu zou komen tot een breuk? Zal mijn vriend of man dan nog aan mij denken?”

Het zijn typische vragen van vrouwen. Ook al is dit artikel eerder bedoeld als tips voor vrouwen, ook mannen zullen zich hierin in veel opzichten herkennen.

Wat je realiseert je dan eigenlijk niet dat je je dan focust op negatieve gedachten en gevoelens. Dat is in de eerste plaats natuurlijk nooit goed. Ten eerste is dat niet bevordelijk voor je mentale welzijn, en zeker niet voor je relatie als je op dit moment al een relatie hebt.

Als jij als vrouw dit soort gedachten hebt, heb ik dan niet gelijk als ik zeg dat je geneigd bent om je ex of partner op een voetstuk te zetten? Neem even een minuutje de tijd hiervoor en wees eerlijk met jezelf alvorens je deze vraag beantwoordt.

En als je dit eerlijk kunt bekennen dan ga je eigenlijk aan jezelf voorbij. Het wordt wellicht tijd dat je je realiseert dat het niet de juiste instelling is. Of het nu uit is met je ex of dat je nog een relatie met hem hebt maakt niet uit. Je partner op een voetstuk plaatsen betekent dat je grote kans loopt dat hij continu jouw grenzen overschrijdt met alle consquenties van dien. Kortom, grote kans dat je relatie uiteindelijk stuk loopt

Hoe snel vergeet een man zijn ex na een lange relatie?

Ik kan hier eigenlijk kort over zijn: de lengte van een relatie doet er eigenlijk niet toe of een man zijn ex snel vergeet of niet. Het gaat altijd om kwaliteit, intensiteit van de relatie. Je kunt wel 30 jaar een relatie hebben gehad terwijl er nooit sprake was van echte intimiteit of het delen van intense ervaringen met elkaar.

Ik heb koppels gecoacht die mij vertelden dat ze al 35 jaar lang getrouwd waren en nog nooit een goed gesprek hadden gehad met elkaar!

Eigenlijk is dit dus niet de juiste vraag die je stelt. De juiste vraag is: wat heb ik eraan gedaan dat mijn ex mij niet snel zal vergeten. Wat heb ik bijgedragen? Welke indrukken heb ik achtergelaten. Is jouw antwoord nu: niet veel soeps, dan kun je ook niet verwachten dat je ex nog altijd naar je verlangt.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn ex mij niet snel vergeet?

Je vraagt je misschien af, nu je dit leest, of er nog hoop is. Jazeker, die is er wel. De vraag is echter of je, straks als je je ex weer ontmoet, welke indruk je bij hem achterlaat. Hoe je dat doet zal ik je in dit artikel laten zien.

Allereerst moet je het zo zien: de meest belangrijke vraag moet over jou gaan en niet over je ex. Het gaat vooral om jouw toekomst Je zult je dus bezig moeten houden met vragen als: 

 • check
  wat wil ik zelf eigenlijk met mijn leven?
 • check
  waar wil ik over 10 jaar zijn?
 • check
  wil ik dan nog steeds met de man zijn die ik nu zo graag terug wil of met wie ik op dit moment een relatie heb?
 • check
  waarom wil ik dat en zijn dat ook echt goede redenen?
 • check
  kan hij mij bieden wat ik echt nodig heb?
 • check
  kan ik mijn ex bieden wat hij nodig heeft als we weer in contact komen met elkaar

Maar misschien houdt deze vraag je bezig omdat je ex nu met een ander is? of misschien heb je het vermoeden dat je huidige partner vreemd gaat? Is dat waar je angstig voor bent?

hoe snel vergeet een man zijn ex

Maar zelfs dan raad ik je aan om deze vraag niet als prioriteit te stellen. Veel belangrijker zijn eigenlijk 2 vragen : haal ik het beste uit mezelf om ervoor te zorgen dat de man van wie ik hou niet anders wil dan bij mij blijvenis de man op wie ik nu gefocust ben nu echt de moeite waard of hou ik mezelf voor de gek?

Dus in plaats dat je je nu depressief en moedeloos voelt omdat je ex vertrokken is en je je afvraagt: hoe snel vergeet een man zijn ex, kun je je dus beter bezighouden met toekomstgerichte vragen die veel belangrijker zijn omdat die vragen uitgaan van wat jij uiteindelijk wil bereiken.

Vergeet een man snel zijn ex als zij laat zien dat ze liefdesverdriet heeft?

Het verbaast me telkens weer dat er zoveel vrouwen zijn die me schrijven:

"Michelle moet ik mijn ex nu wel of niet laten zien dat ik zoveel verdriet heb dat we uit elkaar zijn.

Want als ik dat niet laat zien, denkt hij dan niet dat ik niks meer om hem geef?"

liefdesverdriet

De meeste vrouwen denken dat een man zijn ex niet snel zal vergeten door medelijden op te wekken, door te gaan huilen of door het sturen van smeekbrieven of smsjes. 

Onthou dit goed: een man zal nooit terugkomen uit medelijden, en als hij dat wel doet dan is hij zelfs niet de moeite waard. Als een man terugkomt bij zijn ex dan zal hij daar verdomd goede redenen voor moeten hebben. De enige die daarvoor kan zorgen ben jij natuurlijk!

Ik weet het niet ,maar misschien ken je deze strategie van romantische films. Maar geloof me, een man slaat liever op de vlucht voor een vrouw die geen controle over zichzelf heeft. Hij kan absoluut niets met vrouwelijke emotionele uitbarstingen. Hij weet er zich geen raad mee.

Boos worden of je ex haten toont ook dat je geen controle over jezelf hebt. immers je laat je dan verleiden door negatieve gedachten, wat natuurlijk veel gemakkelijker is dan positief te blijven. Het zou je echt veel meer sieren als je positief blijft ook al reageert je ex niet zoals jij had verwacht of had gewenst.

Mannen zijn altijd in hun hoofd bezig met het vinden van oplossingen voor conflicten, terwijl vrouwen eerder behoefte hebben om over het conflict en hun emoties te praten.

Veel relaties gaan om die redenen al stuk. Vrouwen zouden mannen vaker moeten zeggen: "ik snap dat je het lastig vindt om hierover te praten. Misschien is het beter dat je even een rondje rijdt zodat je je hoofd kunt legen"

man vlucht voor emoties

Mannen vinden het heerlijk als hun partner dat zegt Ze voelen zich erkend en gerespecteerd en zullen daarmee ook veel eerder open staan voor een gesprek over het conflict.

Wees overigens niet getreurd dat je lang last zal hebben van je liefdesverdriet. Uit wetenschappelijk onderzoek (Craig Morris - “Quantitative Sex Differences in Response to the Dissolution of a Romantic Relationship - Binghamton University) is gebleken dat vrouwen veel sneller over de breuk heen komen dan mannen, en dat mannen er meer last van hebben op een later moment.

Hoe vergeet een man niet snel zijn ex

Daar kan ik eigenlijk wel kort over zijn: mannen voelen zich zeer aangetrokken tot vrouwen die zichzelf wel in de hand hebben en die tonen dat ze ook met zeer moeilijke situaties kunnen omgaan en respect kunnen tonen.

Het beste wat je kunt doen is dus om je niet te laten meeslepen door negatieve emoties en je dus te richten op positiviteit. Zelfs al is de situatie nog zo moeilijk of onzeker, of al krijg je nog zoveel kritiek naar je hoofd gesmeten. Trap niet in de valkuil om te reageren met allerlei verwijten om jezelf te verdedigen of jezelf in een goed daglicht te plaatsen.

Om ervoor te zorgen dat je ex je niet snel vergeet, zorg je er in de eerste plaats voor dat er bij jou veranderingen plaatsvinden. Die veranderingen zullen in feite een soort schokeffect teweeg moeten brengen bij je ex. Denk bijvoorbeeld aan het ontkrachten van tegenwerpingen die je ex zou kunnen hebben. Je ex heeft je misschien gezegd dat hij zeer veel moeite had met jou omwille van bepaalde irritante gewoontes. Hij kan moeite hebben gehad met jouw negatieve kijk op het leven. Dus wat kun je hier nu aan doen?

Hier een aantal voorbeelden

 • check
  je levert bewijs dat je nu wel de hand op de knip kunt houden
 • check
  je levert bewijs dat je in staat bent om orde te brengen in chaos
 • check
  je levert bewijs dat je in staat bent om goed voor jezelf te zorgen (je ziet er stralend gezond uit met een nieuw kaspel en nieuw outfit)
 • check
  je levert bewijs dat je geen zeurkous bent door de manier hoe je tegen de dingen aankijkt

Hoe snel vergeet een man zijn ex? Komt hij nog terug? Heb ik nog een kans?

Het is logisch dat je je afvraagt of je ex überhaupt nog terugkomt na alles wat er is gebeurd.

Wat ik hierover kan zeggen is: alles hangt dus af van je eigen gedrag na de breuk. Ga je ex vooral niet stalken!  Maar niet alleen je gedrag, ook wat je na de relatiebreuk allemaal onderneemt. Dat vraagt om verandering van gewoontes wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Het is nu de tijd om die gewoontes onder de loep te nemen en dat je je afvraagt: Waarom doe ik steeds de dingen die ik doe?.

Wanneer het je lukt om slechte gewoontes om te zetten in goede of gezonde gewoontes, dan creëer je ook nieuwe kansen voor je eigen toekomst, en daarmee ook kansen dat het weer goed komt tussen jou en je ex. Een man vergeet zijn ex niet snel als zij ervoor zorgt dat zij hem ook positief kan benaderen, vooral ook na de breuk! 

Concentreer je dus niet op vragen als:

 • check
  wat denkt mijn ex op dit moment
 • check
  waar zit hij op dit moment?
 • check
  heeft hij een ander?
 • check
  waarom reageert hij niet op mijn berichtjes?
 • check
  hoe snel vergeet een man zijn ex?

Je verliest dan immers tijd! Al dit soort vragen gaan je dus niet helpen. Overigens duurt het slechts 14 dagen om een gewoonte te doorbreken als je er intensief mee aan de slag gaat. Maak er dus wat van!

Aarzel niet om een reactie achter te laten onder dit artikel! Wil je je ex terug? Schrijf je dan in voor de gratis ex terug training. Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}